onsdag 26 augusti 2009

Släckt helg på Näs

Gångna helgen var jag som sakt i stugan med Louise, Anders, David och min familj. Det var en kanon helg med fint väder och en masssssssssa svamp. 

Det hela började med att Louise väckte mig 20 i 6 på lördag morgon då hon inte kunde sova längre och ville ut och inspektera svampen i storskogarna. Vi tog en lite väg som vi tidigare inte inspekterat svamp på. Och detta resulterade till ca 1 1/2 ICA påsar med fina underbara kantareller... Helt sjukt! Men framåt 8 tiden var suget efter frukost för stort och vi fick lämna lite till eftermiddagen då Anderas och David skulle följa med på guldjakt. 

Så sammanlagt blev det ca 40L svamp! Har aldrig sett så mycket på samma gång... Tyvärr har även min andra kamera med dessa fina bilder börjat krångla, men de finns på minneskortet så ska fixa detta så fort som möjligt. 
Nackdelen med att plocka så mycket svamp är att de även skall rensas, detta tog ca två dagar men minst två rensare åt gången =) Behövde inte vara sysslolös där inte... 

På lördags eftermiddagen han vi även med en lite fisketur ville inte var lika lyckad som svampplockningen. Det enda som kom upp i båten var en liten liten gädda som smakade på mitt drag. 

Efter fisket väntade Fam. Bergdahl James, Jack och Jasmine på oss. Så det var lite av en släckt helg kan man säga, händer alldeles för sällan...
En kanon god middag avnjöts i stugan med allt vad man kan tänka sig..
Ingen sovmorgon här inte, killarna var fast beslutna om en tidig fisketur. Så klockan ringde 05.30 även denna dag. Bara upp och packa lite smarrig frukost och kaffe sen bar bar det ut på sjön. Även denna tur var ingen höjdare om man såg till fisket, David fick en liten liten abborre, men mycket mysig och fin var det =)
Sjön är som bäst runt 6 snåret 

Andreas med kaffet i högsta hugg
Jack dokumenterar 
storfiskaren för dagen!

Alla var mycket nöjda med en kanon helg på Näs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar